Туреччина розпочала військову операцію в Іраку

Туреччина розпочала військову операцію в Іраку

Відео
Укрінформ
Туреччина розпочала військову антитерористичну операцію на півночі Іраку. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву міністерства національної оборони Туреччини.

«З метою нейтралізації PKK/KCK (Робітнича партія Курдистану/Союз громад Курдистану - ред.) та інших терористичних елементів, ліквідації терористичних атак проти нашого народу та сил безпеки з півночі Іраку та забезпечення безпеки наших кордонів, відповідно до наших прав на самооборону, що випливають зі статті 51 Статуту ООН, проти об’єктів терористів на півночі Іраку (регіони Метіна, Зап і Авашін-Басьян) було розпочато операцію «Pençe-Kilit» («Кіготь-Замок» - ред.), - йдеться у повідомленні міноборони.

Читайте також: По курдській столиці Іраку випустили 12 балістичних ракет, жертв немає

Зазначається, що перед початком операції було завдано авіаударів по укриттям, бункерам, печерам, тунелям, складам боєприпасів і командним пунктам PKK/KCK із залученням підрозділів ВПС Туреччини, сил вогневої підтримки, гелікоптерів, БПЛА та бойових БПЛА. У наземній частині операції задіяно командос та сили спецоперацій.

Також зазначається, що проведення операції здійснюється за координації «з друзями та союзниками», вжито заходів для незавдання шкоди цивільному населенню, історичним та культурним об'єктам цінностям, навколишньому середовищу.

Читайте також: Обстріл Іраном консульства США: Якщо Третя світова, то все ще гібридна

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого турецькі літаки атакували військові об’єкти у північній Сирії та в Іраку, включаючи курдські тренувальні табори, укриття та сховища боєприпасів.

Фото, відео з сайту T.C. Millî Savunma Bak

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-