Хорватія висилає 24 співробітників російського посольства

Хорватія висилає 24 співробітників російського посольства

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Хорватії викликало російського посла та повідомило про висилку з країни 24 працівників посольства рф у Загребі через російське вторгнення до України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі хорватського МЗС.

«У понеділок міністерство закордонних та європейських справ викликало російського посла, щоб засудити жорстоку агресію та численні воєнні злочини рф проти України», - зазначили у відомстві.

Водночас, послу вручили дипломатичну ноту і повідомили, що, згідно з 11 статтею Віденської конвенції про дипломатичні зносини, Хорватія прийняла рішення зрівняти розмір дипломатичного представництва російської федерації з дипломатичним представництвом Республіки Хорватія в москві.

Згідно зі статтею конвенції, держава перебування іноземної місії має можливість вимагати від іноземного дипломатичного представництва чи консульської установи встановлювати розмір представництва в межах, які вона вважає розумними та нормальними, враховуючи обставини та умови в державі перебування, а також потреби конкретної місії.

Таким чином, як зазначили в МЗС, із Хорватії вислали 18 дипломатів та шість адміністративних працівників російського посольства.

У Загребі ще раз наголосили, що закликають росію негайно припинити військові дії та вивести війська з України, а також організувати шляхи до евакуації та гуманітарні коридори.

Читайте також: Італія відновить роботу посольства у Києві після Великодня

Як повідомляв Укрінформ, Хорватія приєдналася до низки країн, які минулого тижня почали скорочувати штат російських диппредставництв через звірства рф у Бучі. Відповідні дії вже вчинили Австрія, Німеччина, Франція, Італія, Іспанія, Норвегія, Данія, Швеція, Греція, Румунія, Латвія, Естонія, Словенія, Люксембург та інші країни.

Європейський Союз також вислав 19 російських дипломатів із Брюсселя.

В Україні з 24 лютого триває російське масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. рашисти катують і вбивають мирне населення України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-