Комісар РЄ з прав людини закликає покарати винних у загибелі цивільних у Краматорську

Комісар РЄ з прав людини закликає покарати винних у загибелі цивільних у Краматорську

Укрінформ
Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович наголошує, що винні у жахливій загибелі мирного населення в Краматорську повинні бути притягнуті до відповідальності.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи, передає Укрінформ.

“Винні у серйозних порушеннях прав людини, як-от напад у Краматорську, мають бути притягнуті до відповідальності. Такі напади також можуть бути воєнними злочинами за міжнародним гуманітарним правом. Усі, хто бажає залишити райони, які постраждали або перебувають під загрозою воєнних дій, повинні мати можливість зробити це безпечно”, - зазначила Міятович.

Читайте також: Макрон засудив обстріл вокзалу у Краматорську

На її думку, удар по міському району України "є черговою демонстрацією відвертої зневаги до життя мирних жителів, що, на жаль, стала стійкою ознакою цієї воєнної агресії”.

Як повідомляв Укрінформ, по залізничному вокзалу Краматорська 8 квітня вдарили дві російські ракети. Загинули 50 людей, зокрема і діти, та щонайменше 100 поранених

Своєю чергою, Президент США Джо Байден засудив ракетний удар росіян по залізничному вокзалу в Краматорську, де загинули щонайменше 50 мирних жителів, які очікували евакуації, та заявив, що наказав своїй адміністрації збільшити зусилля для озброєння України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-