У білорусі визнали «терористичною організацією» телеграм-канали NEXTA

У білорусі визнали «терористичною організацією» телеграм-канали NEXTA

Укрінформ
Верховний суд білорусі визнав опозиційні телеграм-канали NEXTA, NEXTA Live і LUXTA "терористичною організацією".

Як передає Укрінформ, про це повідомила в телеграм-каналі генеральна прокуратура білорусі.

«За заявою генерального прокурора верховний суд визнав екстремістське формування «NEXTA» зі структурними підрозділами «NEXTA Live» і «LUXTA», які входять до нього, терористичною організацією», - заявили в установі.

У зв'язку з цим з 8 квітня діяльність організації на території білорусі заборонена, а участь у ній «спричинить настання кримінальної відповідальності».

Читайте також: Польський суд відмовився видавати білорусі засновника опозиційного Телеграм-каналу Nexta

Зазначається, що організаторів і співробітників NEXTA обвинувачують у пропаганді екстремізму, зокрема терористичній діяльності, яку організація нібито здійснювала з 2020 року.

Також заявляють, що NEXTA навчали своїх читачів «технологіям виготовлення вибухових речовин, саморобних вибухових запальних пристроїв, зброї, засобів індивідуального та групового захисту, а також тактиці спротиву правоохоронцям».

Діяльність організації, як зазначається, у білорусі спричинила вчинення «актів тероризму та інших злочинів екстремістської спрямованості, мали місце масові заворушення».

NEXTA-Live, найбільший з визнаних «терористичними» телеграм-каналів, налічує понад 1 мільйон 700 тисяч підписників. Він активно засуджує війну росії в Україні, а також критикує авторитарні режими путіна та лукашенка.

Фото: білоруська служба "Радіо Свобода"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-