Рада Європи визначила захист прав дітей у кризових ситуаціях своїм пріоритетом до 2027 року

Рада Європи визначила захист прав дітей у кризових ситуаціях своїм пріоритетом до 2027 року

Укрінформ
Рада Європи визначила сьогодні на Конференції високого рівня одним із нових пріоритетів забезпечення захисту прав дітей у кризових та надзвичайних ситуаціях.

Забезпечити гарантію та захист прав дітей у кризових та надзвичайних ситуаціях, серед яких - зміни клімату, пандемія COVID-19 та російська агресія проти України - є одним із нових пріоритетів Стратегії Ради Європи щодо прав дитини (2022-2027), започаткованої сьогодні на Конференції високого рівня в Римі.

Про це повідомляється на сайті Ради Європи, передає Укрінформ.

Іншими пріоритетами стратегії є: життя, вільне від насильства, рівні можливості та соціальна інтеграція, доступ до технологій та їх безпечне використання, справедливість, адаптована до потреб усіх дітей, а також надання слова кожній дитині.

З приводу цього генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич зазначила, що в кризових або надзвичайних ситуаціях права дітей зазнають більших ризиків.

«Криза в Україні – це катастрофа для мільйонів людей, особливо дітей. Нинішня агресія з боку російської федерації змушує нас запитати себе, що ми можемо зробити, щоб захистити дітей у збройних конфліктах та гарантувати права всіх дітей, які були переміщені або стали мігрантами в результаті насильства», - сказала генсек РЄ.

Читайте також: Генасамблея ООН усунула росію від участі в Раді з прав людини

Мета конференції — визначити, як Рада Європи, її 46 держав-членів, міжнародні партнери та громадянське суспільство можуть допомогти забезпечити безпеку переміщених дітей, створити ефективні системи реєстрації та опіки, особливо для дітей без супроводу, підготувати фахівців для надання допомоги дітям, що постраждали від збройних конфліктів, виявляти і допомагати дітям, які стали жертвами сексуального насильства та торгівлі людьми, підтримувати роботу організацій громадянського суспільства.

За даними ЮНІСЕФ на кінець березня 2022 року два мільйони дітей-біженців перетнули кордон, тікаючи від збройної агресії росії проти України. Ще 2,5 мільйона дітей стали внутрішньо переміщеними особами. Таким чином, сьогодні 60% дітей в Україні змушені покинути свої домівки, наголошують у Раді Європи.

Читайте також: Понад 14 тисяч українських сімей подали заявки на тимчасове влаштування дітей

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-