Норвегія висилає трьох російських дипломатів

Норвегія висилає трьох російських дипломатів

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Норвегії оголосило трьох російських дипломатів персонами нон грати, і вони повинні залишити країну.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі норвезького уряду.

«Норвегія вирішила оголосити персонами нон грата трьох дипломатів російського посольства в Осло. Ці три особи займалися діяльністю, яка несумісна з їхнім дипломатичним статусом», - заявила глава МЗС Аннікен Гуйтфельдт.

Вона додала, що рішення Осло є наслідком жахливого розкриття злочинів російських військ проти мирного населення, зокрема у місті Буча під Києвом.

«У цій ситуації ми звертаємо особливу увагу на небажану діяльність росії в Норвегії», - сказала вона.

Читайте також: ЄС видворяє кількох дипломатів рф та розширює санкції за агресію проти України

Гуйтфельдт також зазначила, що Норвегія разом з близькими союзниками та партнерами надалі протистоятиме російській агресії та підтримуватиме Україну.

Раніше низка країн оголосила про видворення російських дипломатів, зокрема Румунія, Італія, Іспанія, Швеція, Данія, Латвія, Естонія та Словенія. Крім того, Євросоюз має намір включити десятки російських осіб та установ до санкційного списку за агресію проти України та вже оголосив персонами нон-грата кількох російських дипломатів із складу місії рф при Європейському Союзі.

24 лютого російська федерація розпочала неспровоковану війну проти України. Загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста та селища України, катують та вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-