Папа Франциск вибачився перед корінними народами Канади за насильство з боку католицької Церкви

Папа Франциск вибачився перед корінними народами Канади за насильство з боку католицької Церкви

Укрінформ
Папа Римський Франциск вибачився перед корінними народами Канади за попередню насильницьку політику католицької Церкви. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, своє звернення Папа Франциск зачитав із Ватикану.

“Мені соромно й сумно через роль деяких католиків, особливо відповідальних за освіту, у всьому тому, що поранило вас, у зловживаннях, які вам довелося пережити, та нестачу поваги до вашої ідентичності, культури та духовних цінностей. Від щирого серця прошу вибачення за негідну поведінку цих членів католицької Церкви й приєднуюся до моїх братів, канадських священників, просячи пробачення”, - сказав Папа Франциск.

Він додав, що має намір відвідати Канаду влітку цього року.

Публічне вибачення глави Святого Престолу стало кульмінацією тижня приватних зустрічей делегації корінних народів Канади у Ватикані. Члени делегації наполягали, аби Церква вибачилася за дії релігійних шкіл-інтернатів для корінних народів, що діяли на території Канади у з XIX століття аж по 1970-ті роки.

Ці школи-інтернати керувалися державою або церквою. Дітей в них примусово забирали з сімей, насильство в таких закладах було звичайним явищем. Від хвороб, недоїдання та загалом поганого ставлення загинула значна кількість учнів, точне число яких досі не встановлене.

Як повідомлялося, влітку минулого року на території трьох таких колишніх шкіл-інтернатів були виявлені незадокументовані останки майже 1000 дітей.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-