Санду сказала, чому Молдова не долучається до антиросійських санкцій

Санду сказала, чому Молдова не долучається до антиросійських санкцій

Укрінформ
Приєднання Молдови до санкцій ставить під загрозу постачання газу з рф, тоді як росія їх не відчує, оскільки молдавська продукція більше не може надходити на російський ринок через війну в Україні.

Як повідомляє Укрінформ про це президентка Молдови Мая Санду сказала в інтерв'ю Free Europe.

«Приєднання до антиросійських санкцій може поставити під загрозу постачання газу Молдови, не завдаючи шкоди росії, оскільки молдавська продукція більше не може надходити на російський ринок після початку війни», - передає видання припущення Санду.

За її словами, запровадження Молдовою санкцій проти росії через вторгнення в Україну не є можливим через численні «вразливі місця» як з точки зору безпеки, так і економіки.

МаСанду

я Санду також сказала про те, що західні партнери з розумінням ставляться до рішення Молдови не приєднуватися до санкцій.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну майже 100 тисяч українців виїхали до Молдови.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-