В Естонії каратимуть за демонстрацію ворожих символів та підтримку агресії

В Естонії каратимуть за демонстрацію ворожих символів та підтримку агресії

Укрінформ
Уряд Естонії схвалив проєкт поправок до Пенітенціарного кодексу, згідно з якими публічна демонстрація ворожих символів класифікуватиметься як провина, а надання допомоги росії у війні проти України – як кримінальний злочин.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує національний мовник ERR.

Схвалені урядом поправки до законодавства будуть направлені до естонського парламенту. У разі їхнього схвалення як провина в Пенітенціарному кодексі розцінюватиметься використання ворожих символів для підтримки агресії та війни. Йдеться про демонстрацію символів, використаних під час скоєння акту агресії, геноциду, злочину проти людства чи воєнного злочину з метою підтримати чи виправдати такі дії або ж залякати, принизити чи інакше створити істотне занепокоєння для інших людей.

Провиною вважатиметься лише публічна демонстрація таких символів. Для фізичних осіб за це передбачається покарання у вигляді грошового штрафу чи арешту, а для юридичних осіб – штрафу у розмірі до 32 000 євро.

Друга зміна в Пенітенціарному кодексі криміналізує приєднання до збройних сил країни-агресора, за що передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років. Злочином також вважатиметься будь-яка фізична і матеріальна допомога збройним силам агресора, включно із фінансуванням.

Як повідомлялося, президент росії володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає гідну відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним і всебічним санкціям із боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-