Прем'єр Норвегії закликав путіна до припинення війни та забезпечення гуманітарного доступу

Прем'єр Норвегії закликав путіна до припинення війни та забезпечення гуманітарного доступу

Укрінформ
Прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стьоре у четвер під час годинної телефонної розмови з президентом рф володимиром путіним закликав до припинення війни в Україні та забезпечення гуманітарного доступу.

Про це повідомили в офісі Стьоре, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

«Я попросив президента терміново припинити війну в Україні, вивести російські війська та забезпечити гуманітарний доступ. У нас дуже обмежені очікування щодо того, чого можна було б досягти, але в ситуації, в якій ми зараз перебуваємо, нічого не слід залишати невипробуваним», – сказав Стьоре.

Телефонна розмова відбулася з ініціативи Норвегії після того, як Стьоре вперше обговорив ідею такої розмови з союзниками в Європі та Сполучених Штатах, повідомляє його офіс.

Норвегія є членом НАТО і межує з росією в Арктиці.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Фото: Ludovic Marin/Pool via REUTERS/File Photo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-