Шольц повторив путіну, що не платитиме за газ рублями

Шольц повторив путіну, що не платитиме за газ рублями

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц під час розмови з президентом рф володимиром путіним вчергове сказав, що не платитиме за російській газ рублями. 

Про це повідомив речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт, передає Укрінформ.

З повідомлення випливає, що розмова відбулася за ініціативи президента рф. Він поінформував, що з 1 квітня введе в дію закон, згідно з яким поставки газу будуть оплачуватися в рублях, а також наголосив, що для європейських контрактних партнерів нічого не зміниться.

"Платежі й надалі здійснюватимуться виключно в євро і, як зазвичай, перераховуватимуться в «Газпром банк», на який санкції не впливають. Потім банк конвертує гроші в рублі», - уточнив Гебештрайт.

Речник підкреслив, що «канцлер Шольц НЕ погодився на цю процедуру в розмові, а лише попросив надати письмову інформацію, щоб точніше її зрозуміти». (У пресрелізі «НЕ» написано саме великими літерами).

Також глава німецького уряду заявив, що домовленість країн G7 залишається чинною: поставки енергії оплачуються виключно в євро або доларах, як передбачено договорами.

Як повідомлялось, за кремлівською версією, путін запевнив Шольца, що перехід на нову систему оплати не повинен зашкодити Німеччині.

Президент рф обґрунтував таке рішення тим, що «валютні резерви «Банку Росії» були заморожені державами-членами Європейського Союзу за порушення норм міжнародного права».

28 березня міністри енергетики країн G7 відкинули вимогу президента рф володимира путіна про те, щоб "недружні" країни платили за російський газ рублями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-