Заяви росії мають бути підтверджені конкретними кроками - Байден

Заяви росії мають бути підтверджені конкретними кроками - Байден

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що заяви кремля про готовність зменшити військову активність на Київському й Чернігівському напрямах мають бути підтверджені діями.

Про це американський лідер заявив під час пресконференції за результатами зустрічі з прем’єр-міністром Сінгапуру, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми подивимося, чи виконають вони те, про що вони кажуть», – відповів Байден на запитання, як США оцінюють заяви росії щодо скорочення військової активності, і чи не намагаються в кремлі таким чином виграти час.

Глава Білого дому також зазначив, що робити певні висновки можна буде лише після того, як росіяни зроблять конкретні кроки.

Президент США також зауважив, що під час його розмови з лідерами Франції, Німеччини, Італії й Великої Британії було досягнуто консенсусу щодо реагування на ситуацію в Україні.

«Ми продовжимо зберігати жорсткий тиск санкцій. І надалі забезпечимо українським військовим здатність захищатися, а також продовжимо уважно стежити за тим, що відбувається», – додав Байден.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок у Стамбулі відбулися тригодинні переговори між Україною і рф. російська сторона заявила, що зробить назустріч Києву «два кроки щодо деескалації», зокрема «кардинально скоротить воєнну активність на Київському і Чернігівському напрямках».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-