Сенатори США пропонують віддати арештовані російські активи на допомогу Україні

Сенатори США пропонують віддати арештовані російські активи на допомогу Україні

Укрінформ
Американські сенатори Майкл Беннет та Роб Портман пропонують законопроєкт про перерозподіл коштів із заарештованих російських активів у фонд для допомоги українським біженцям та відновлення України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Axios.

Як пише видання, запропонований сенаторами від двох партій законопроєкт є важливим сигналом для України, оскільки демонструє, що Конгрес США уважно стежить за всіма санкціями і намагається спрямовувати у вірному напрямку арештовані активи.

«Зараз Україна переживає найгіршу кризу з біженцями з часів Другої світової війни — їм потрібна наша допомога. Один із способів допомогти — це перейти від заморожування активів російських олігархів і заможних громадян до арешту їхніх статків і надання цього фінансування народу України для вирішення поточних гуманітарних проблем», - сказав Портман.

Сенатори наголосили, що ця законодавча ініціатива має наочно показати чого коштуватиме президенту Росії та олігархам війна в Україні.

За словами Беннета, закон «змушує путіна та російських олігархів платити ціну, гарантуючи, що кошти з конфіскованих активів надходять безпосередньо українському народу, щоб підтримати його впродовж багатьох важких років переселення, реконструкції та відновлення».

Зазначається, що двопартійний законопроєкт отримає назву «закон про допомогу Україні». Ним пропонується направити в український фонд допомоги гроші, які будуть отримані від ліквідації активів російських олігархів, знайдених оперативною групою KleptoCapture. Також ці гроші будуть використані для підтримки українських біженців, відновлення України та інших зусиль. Фонд керуватиметься Держдепом у консультаціях з Агентством США з міжнародного розвитку.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-