Німеччина має намір купити систему ПРО на кшталт ізраїльського «Залізного купола»

Німеччина має намір купити систему ПРО на кшталт ізраїльського «Залізного купола»

Укрінформ
Для захисту від можливого нападу з боку Росії Німеччина розглядає можливість закупівлі системи протиракетної оборони, подібної до такої, що має Ізраїль.

Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Це, безумовно, одне з питань, яке ми обговорюємо, і на те є вагома причина", – сказав Шольц громадському телеканалу ARD, коли його запитали, чи має намір Німеччина купити систему оборони, таку як ізраїльський "Залізний купол".

Канцлер не уточнив, який тип системи ПРО розглядає Берлін.

На запитання, чи йдеться про систему з більшою дальністю, ніж у ППО Patriot, Шольц відповів: "Ми повинні розуміти, що маємо сусіда, який готовий використати насильство для відстоювання своїх інтересів".

Протиракетний щит для всієї території Німеччини був однією з тем, яку обговорював Шольц на зустрічі з головнокомандувачем оборони Німеччини Еберхардом Цорном, передає Bild am Sonntag. Тоді йшлося про можливе придбання ізраїльської системи "Стріла 3" (Arrow 3).

Тим часом глава парламентського комітету з оборони Марі-Агнес Штрак-Циммерманн заявила, що Німеччині слід розглянути різні варіанти протиракетної оборони, у тому числі від балістичних ракет, які заходять у космос під час свого польоту.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-