Патріарх Варфоломій розпочинає візит до Польщі

Патріарх Варфоломій розпочинає візит до Польщі

Укрінформ
Вселенський патріарх Варфоломій 28-29 березня перебуватиме з візитом у Польщі.

Про це інформує Польської автокефальної православної церкви (ПАПЦ), передає Укрінформ.

“Канцелярія православного митрополита Варшавського і всієї Польщі повідомляє, що 28-29 березня 2022 року Святіший Патріарх Константинопольський Варфоломій відвідає Польщу”,- йдеться у повідомленні.

Як зазначається, зустріч з вірянами відбудеться у понеділок, 28 березня, у варшавських храмах святого Яна Клімака та святої Софії-Божественної Мудрості.

Раніше у канцелярії президента РП інформували, що Вселенський патріарх Варфоломій прийняв запрошення президента Анджея Дуди та висловив готовність, без зволікань, приїхати до Польщі й “підтримати українських братів”.

Як відомо, Константинопольська церква 1 березня засудила безпідставне російське вторгнення до суверенної Української держави та висловила солідарність з українським народом.

Собор Польської автокефальної православної церкви 22 березня визнав воєнні дії рф в Україні “нечестивими та незрозумілими”.

24 лютого рф розпочала масштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: Intime News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-