Саудівська Аравія оголосила про військову операцію в Ємені

Саудівська Аравія оголосила про військову операцію в Ємені

Укрінформ
Коаліція на чолі із Саудівською Аравією розпочала в суботу військову операцію на території Ємену, щоб зупинити напади хуситів на свої нафтові об'єкти і захистити світові джерела енергії. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Коаліція заявила, що завдавала повітряні удари по контрольованій хуситами столиці Ємену Сані і портовому місту Ходейда у Червоному морі.

Наголошується, що її головною метою є «захистити глобальні джерела енергії та забезпечити ланцюги поставок», і що операція триватиме, поки вона не досягне своїх цілей.

Єменські хусити заявили, що в п'ятницю вони почали атаки на саудівські енергетичні об'єкти. Коаліція, очолювана Саудівською Аравією, заявила, що під удар потрапила станція розподілу нафтопродуктів нафтового гіганта Aramco в Джидді, що викликало пожежу в двох резервуарах, але жертв не було.

Пізніше коаліція заявила, що вона також перехопила та знищила в небі над Єменом два безпілотники, які були запущені в бік королівства з боку нафтових об’єктів у Ходейді.

Держсекретар США Ентоні Блінкен засудив напади на союзну Саудівську Аравію.

Як повідомлялося, після кровопролитних боїв з урядовими військами, бойовики-хусити втратили контроль над кількома стратегічними районами у багатих на нафту єменських провінціях Шабва та Маріб.

Фото: AFPPIX

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-