США попередили росіян: якщо застосують хімзброю - заплатять «дуже велику ціну»

США попередили росіян: якщо застосують хімзброю - заплатять «дуже велику ціну»

Укрінформ
Відповідь США і НАТО на застосування хімічної зброї з боку росії буде «відповідною», як заявив президент Байден, однак за жодних обставин не передбачатиме використання бойових хімічних реагентів з американського боку.

Таке роз’яснення оприлюднив у п’ятницю радник Білого дому з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«Це означає, що ми оберемо форму й характер нашої відповіді, виходячи з характеру дій росії, і ми зробимо це в координації з нашими союзниками», - зауважив радник президента США.

За його словами, Сполучені Штати попередили росіян: якщо вони використають хімічну зброю, то заплатять «дуже велику ціну».

«І я не буду виходити за межі того, щоб сказати: Сполучені Штати не мають наміру використовувати хімічну зброю за жодних обставин», – зазначив Салліван.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер президент США Джо Байден заявив під час виступу в Брюсселі, що Сполучені Штати й НАТО готові відреагувати «відповідно» на можливе застосування російськими силами хімічної та іншої зброї масового ураження в Україні. Коротка відповідь президента Байдена викликала запитання щодо характеру реагування США, і чи передбачатиме це дзеркальне застосування такої ж зброї проти росії, яка продовжує збройну агресію в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-