Гельсінкі призупиняють залізничне сполучення з санкт-петербургом

Гельсінкі призупиняють залізничне сполучення з санкт-петербургом

Укрінформ
Залізничне сполучення між Гельсінкі та санкт-петербургом буде припинено з 28 березня на невизначений час.

Про це повідомляє залізнична компанія VR, передає Укрінформ із посиланням на Yle.

Як зазначається, в неділю 27 березня з Гельсінкі в санкт-петербург відправиться тільки ранковий рейс «Алеґро», а денний поїзд скасований. Обидва рейси з санкт-петербурга в Гельсінкі в неділю виконуватимуться у звичайному режимі.

«Досі ми продовжували експлуатувати «Алегро» відповідно до вказівок влади, щоб фіни могли повернутися на батьківщину. За ці тижні люди, які хотіли залишити росію, встигли виїхати з країни. Тепер, згідно з заявою міністра, продовжувати рух «Алеґро» недоцільно через санкції, тому ми поки що припиняємо сполучення на невизначений термін», – зазначив Топі Симола, директор з пасажирських перевезень.

У четвер міністр Тютті Туппурайнен (СДП), яка відповідає за керівництво держкомпаній, направило в залізничну компанію VR листа, в якому рух «Алеґро» був названий «невідповідним завданням». Після початку війни в Україні фінський уряд залишив пасажирське залізничне сполучення між Фінляндією і росією для того, щоб громадяни Фінляндії, які перебувають на російській території, могли виїхати на батьківщину, сказала глава відділу залізничного сполучення з росією VR Вікторія Хуррі.

Російська держкомпанія ржд потрапила до списків санкцій США та Великої Британії. Оператором «Алеґро» є спільне підприємство VR і РЖД Karelian Trains. Офіційне рішення про припинення руху має ухвалити компанія VR.

Авіасполучення між росією та Фінляндією було припинено через війну в Україні. Зараз літаком можна дістатися тільки через одну з нечисленних країн, в які з росії здійснюються прямі рейси. Автобусні компанії Lux Express та Ecolines поки продовжують курсувати між санкт-петербургом та Гельсінкі. Є також автобус з петербурга до Лаппеенранта.

Після початку війни «Алеґро» був один з небагатьох способів для росіян виїхати в Європу і далі. Одночасно поїзди були заповнені майже під зав'язку. Між VR та РЗ навіть йшли переговори про запуск додаткового рейсу.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти росії як країни-агресора.

Фото: Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-