Московський суд визнав плакат «Фашизм не пройде» дискредитацією армії рф

Московський суд визнав плакат «Фашизм не пройде» дискредитацією армії рф

Укрінформ
Суд у Москві оштрафував на 50 тисяч рублів активістку Ганну Кречетову за статтею про дискредитацію російської армії через плакат з написом "Фашизм не пройде". 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

Уточнюється, що Кречетова провела одиночний пікет з плакатом, "привертаючи увагу необмеженого кола осіб, а також засобів масової інформації та блогерів". «Зміст наочної агітації явно виражений негативним ставленням до збройних сил російської федерації», – йдеться у протоколі про адміністративне правопорушення.

Проєкт Радіо Свобода «Сибір.Реалії» повідомляє, що сьогодні в Тюмені був затриманий місцевий житель Юрій Рябцев, який вийшов на одиночний пікет до будівлі думи Тюменської області з плакатом "Я за мир". Його також звинуватили у дискредитації збройних сил Росії.

За повідомленнями ОВД-Инфо, за час антивоєнних протестів у російських містах було затримано понад 15 тисяч учасників акцій.

Як повідомлялося, на початку березня держдума росії ухвалила законопроєкт про адміністративну, а також кримінальну відповідальність за так звані фейки про дії російських збройних сил в Україні.

За повідомлення про діяльність армії, які суд визнає "завідомо неправдивими", загрожує штраф або до 3 років колонії. Якщо при цьому використовується службове становище, є корисливі мотиви або "штучно створюються докази", то термін позбавлення волі - від 5 до 10 років. Якщо ж фейки спричинять тяжкі наслідки – покарання становитиме до 15 років.

Передбачене й покарання "за заклики до перешкоджання використанню російських військ для захисту інтересів росії" або "за дискредитацію такого використання" – спочатку адміністративна відповідальність, а при повторенні – кримінальна, до 3 років колонії. Подібна відповідальність передбачена і за заклики до санкцій проти росії.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-