У Польщі хочуть додатково оподатковувати компанії, які ведуть бізнес у росії

У Польщі хочуть додатково оподатковувати компанії, які ведуть бізнес у росії

Укрінформ
У Польщі мають намір конфісковувати нерухомість осіб, які підтримують дії кремля, та накласти додаткові податки на компанії, які на тлі російської агресії продовжують вести бізнес у рф. 

Як зазначив речник уряду Польщі Пьотр Мюллер, це є предметом переговорів прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького з лідерами всіх опозиційних фракцій польського Сейму, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, польський уряд ініціює дві зміни до польської Конституції. По-перше, йдеться про виключення витрат на оборону країни з конституційного ліміту заборгованості країни.

“Польська армія у швидкому темпі має бути доозброєна на найвищому рівні. Тому одна з пропозицій змін у Конституції передбачатиме виключення з порогового рівня державної заборгованості витрат на армію для того, щоб підготуватися до потенційного нападу російської федерації”, - уточнив Мюллер.

По-друге, йдеться про зміни в Конституції, які дозволятимуть конфісковувати на території Польщі маєтки російських олігархів, майно усіх суб’єктів та приватних осіб, які задіяні в підтримці дій росії. Насамперед це стосується тих осіб та суб’єктів, які вже підпали під міжнародні санкції.

“Третім елементом, який, можливо, не вимагає зміни до Конституції, є питання введення додаткового оподаткування суб’єктів, які продовжують вести бізнес у Росії”,- підкреслив Мюллер.

Водночас голова канцелярії президента Польщі Павел Шрот повідомив, що тема внесення змін до Конституції РП буде також предметом переговорів на цьому тижні прем’єра Моравецького та президента Анджея Дуди.

Для внесення змін до Конституції Польщі необхідною є згода більше 2/3 депутатів Сейму і більшості в Сенаті, який контролює опозиція. Для цього провладна більшість у польському парламенті має заручитися підтримкою опозиційних сил.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-