Байден обговорить з Corporate America відповідь США на війну росії в Україні

Байден обговорить з Corporate America відповідь США на війну росії в Україні

Укрінформ
Високопоставлені представники адміністрації Байдена спланували зустрічі з лідерами нафтового бізнесу, банківського сектору США з метою обговорення шляхів реагування на кризу, спричинену російською війною в Україні, та відповіді на дії рф.

Про це повідомив у понеділок CNN представник Білого дому, передає Укрінформ.

«Заплановано, що в понеділок у Білому домі відбудеться зустріч керівників ExxonMobil, JPMorgan, Bank of America та інших великих компаній з вищими посадовими особами кабінету Байдена, щоб обговорити вторгнення росії в Україну», - йдеться в повідомленні.

При цьому уточнюється, що з боку адміністрації будуть присутні представники Національної економічної ради та Ради нацбезпеки під керівництвом міністра фінансів Джанет Єллен, міністра торгівлі Джини Раймондо та інших чиновників.

Крім того, ввечері понеділка сам президент Байден візьме участь у круглому столі з лідерами Corporate America. Ця зустріч «буде зосереджена на відповіді США на війну росії з Україною, планах адміністрації щодо зниження витрат для сімей, зусиллях зі збільшення найму та подолання кліматичної кризи».

При цьому зауважується, що адміністрація США посилює діалог з американським бізнесом у період, «коли війна в Україні та західні санкції проти москви негативно впливають на світову економіку». Адже глобальні перебої в постачанні продуктів харчування, енергоносіїв та інших товарів загрожують посиленням 40-річного максимуму інфляції.

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати, Євросоюз, інші країни, зокрема Канада, Австралія, Японія, запровадили проти росії санкції через війну в Україні. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-