Рф вивела в море всі десантні кораблі Тихоокеанського флоту - Defense Express

Рф вивела в море всі десантні кораблі Тихоокеанського флоту - Defense Express

Укрінформ
Російська федерація вивела у море усі десантні кораблі Тихоокеанського флоту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Defense Express з посиланням на портал The Drive.

За інформацією міністерства оборони Японії, повз острів Хокайдо пройшла ескадра одразу із чотирьох великих десантних кораблів Тихоокеанського флоту ВМФ РФ. Офіційна мета походу цих кораблів - невідома. Як свідчать фото, зроблені морськими Силами самооборони Японії, усі ці кораблі йдуть під зав’язку завантаженні технікою та озброєнням.

Видання наголошує, що може бути одразу три ймовірні варіанти, для чого росіяни вивели у море одразу всі чотири великі десантні кораблі Тихоокеанського флоту ВМФ РФ. Йдеться про десантні кораблі "Николай Вилков" (тактичний номер 081, проект 1711), "Ослябя" (тактичний номер 066), "Адмирал Невельской" (055) та "Пересвет" (077), (усі три – проекту 755).

Зазначається, що варіант перший - проведення демонстративних дій проти самої Японії. Тим більш, російські десантні кораблі пройшли по суті "врозріз" Японських островів, і офіційний Токіо з цим нічого вдіяти не зміг. Автори публікації припускають, що мета походу цієї ескадри – доставити на Європейський континент додаткові сили, необхідні для війни проти України. Водночас проти такої версії є той факт, що прохід "нечорноморських" військових кораблів ВМФ РФ закритий через протоки Босфор та Дарданели рішенням влади Туреччини. Крім того, гнати війська із Далекого Сходу в Європу саме морем, маючи альтернативу в вигляді залізниці - варіант дещо контропродуктивний.

Наступний варіант походу - десантні кораблі Тихоокеанського флоту вмф рф мають на меті доставку військ в Сирію, для ротації наявного контингенту. А частини із "сирійського" угрупування - будуть відправлені сухопутним маршрутом на війну проти України. Але факт того, що росіяни вивели у море в довготривалий похід усі десантні кораблі, наявні на Тихому океані, навіює асоціації з "Другою тихоокеанською ескадрою" росіян, яка безславно загинула при Цусімі, фінальній битві російсько-японської війни 1904-1905 років.

Раніше Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що противник перекидає в Україну небоєздатні та незлагоджені частини із Центрального та Східного військового округів, з Далекого Сходу та Уралу.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну . Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-