S&P знизило рейтинг росії через ризик дефолту

S&P знизило рейтинг росії через ризик дефолту

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило рейтинг росії з «CCC-» до «CC», оскільки країна повідомила про труднощі з виплатою боргу за своїми єврооблігаціями 2023 та 2043 років, деномінованими в доларах.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Проблеми з платежами росії пов'язані з міжнародними санкціями через її вторгнення в Україну, пише агентство. Санкції скоротили наявні валютні резерви країни та обмежили її доступ до світової фінансової системи.

«Хоча публічні заяви мінфіну росії свідчать про те, що уряд наразі намагається перевести виплати власникам облігацій, ми вважаємо, що виплати з обслуговування боргу за російськими єврооблігаціями, які мають сплатити в найближчі кілька тижнів, можуть зіткнутися з подібними технічними труднощами», - йдеться у повідомленні агентства.

Агентства Fitch і Moody's також висловили занепокоєння щодо спроможності росії виконати свої боргові зобов'язання, коли на початку березня знизили рейтинг країни на кілька категорій.

Рейтинг «СС» - це третя знизу категорія рейтингу, яка означає, що дефолт ще не відбувся, але він більш ніж імовірний.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-