Розслідувач Bellingcat повідомив про затримання заступника директора Росгвардії

Розслідувач Bellingcat повідомив про затримання заступника директора Росгвардії

Укрінформ
Журналіст-розслідувач Bellingcat Христо Грозєв, з посиланням на «три незалежні джерела», повідомив про затримання ФСБ заступника директора Росгвардії генерал-лейтенанта Романа Гаврилова.

Як передає Укрінформ, про це Грозєв написав у Твіттері.

Згідно з одним джерелом, Гаврилова затримало управління військової контррозвідки ФСБ за «витік військової інформації, що призвело до загибелі людей», два інші джерела стверджують, що за «марнотратне витрачання пального».

«Поки що важко припустити, у що саме виллється чистка/перестановки у верхівці силовиків, ясно єдине: безсумнівно, що Путін усвідомлює, в якому лайні знаходиться ця операція. Це так погано, що він змінює коней на переправі, а під час війни це неприпустимо», - зазначив Грозєв.

За версією ТГ-каналу «ВЧК-ОГПУ», Гаврилова затримано за «розкрадання коштів, виділених на забезпечення військ Росгвардії, у тому числі підрозділів, які беруть участь у спецоперації в Україні, паливно-мастильними матеріалами та продуктами харчування».

Водночас депутат держдуми олександр хінштейн спростував цю інформацію, назвавши її «абсолютним фейком» і сказавши, що сам розмовляв з генералом Гавриловим. За словами Хінштейна, «ніякого відношення до питань тилового забезпечення військ Роман Гаврилов ніколи не мав».

Натомість регіональний російський портал Ura.ru з посиланням на власні джерела повідомив, що Гаврилов був звільнений з ініціативи свого безпосереднього начальника, Віктора Золотова.

Офіційного підтвердження чи спростування цієї інформації поки що не надходило.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-