Асад бреше путіну, що дасть 40 тисяч військових – у МВС пояснили чому

Асад бреше путіну, що дасть 40 тисяч військових – у МВС пояснили чому

Укрінформ
Асад не може виділити таку кількість військових, як 40 тисяч осіб, для війни росії проти України, відтак він скоріш за все просто бреше путіну.

Про це під час телемарафону сказав радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко, передає Укрінформ.

"Якщо управління розвідки дає таку інформацію, ми можемо говорити перш за все про те, що Асад глибоко бреше путіну. На сьогодні вся армія Сирії, за різними оцінками, становить 100-130 тисяч людей. Це включно з силовими структурами, парамілітарними організаціями, які протягом року вступили в нову сирійську армію. Уявити собі, що Асад віддасть 40 тисяч людей зі своєї армії в Україну, це означає, що Асад повинен завтра здатися, бо знову піднімуть голову всі, хто був проти нього", - сказав Денисенко.

Він додав, що також викликає питання, чи будуть підготовлені ці люди, особливо в такій кількості. Також є питання логістики.

"Кораблями це неможливо зробити, тому що Босфор та Дарданелли зараз заблоковані Туреччиною. Літаками? Ну навіть якщо ми візьмемо найбільший транспортний літак росії ІЛ-76, який до 200 людей може вміщати, це потрібно 200 рейсів зробити. Тому з цієї точки зору, я думаю, путіну очевидно трошки прибріхують", - сказав Денисенко.

За його словами, можливо якась кількість сирійських вояків може бути умовно переправлена в ту ж білорусь , але говорити про те, що сирійці будут наводити в Україні порядок - це малореалістично.

"Це люди, які постараються втекти з поля бою одразу до Євросоюзу. Це та ж сама міфологія, як і величезна маса чеченців, яких тут був аж один полк", - сказав Денисенко.

Раніше Президент України Володимир Зеленський висловив обурення щодо намірів російської федерації залучити до війни проти України сирійських найманців.

Як повідомлялося, 11 березня міністр оборони росії Сергій Шойгу заявив, що нібито вже "понад 16 тисяч людей з країн Близького Сходу" хочуть поїхати на допомогу "ДНР" та "ЛНР".

З 24 лютого в Україні триває війна з російськими загарбниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-