Ймовірна кібератака: у Польщі - збій в 19 центрах управління залізничним рухом

Ймовірна кібератака: у Польщі - збій в 19 центрах управління залізничним рухом

Укрінформ
У Польщі практично по всій країні фіксуються аварії в центрах управління залізничним рухом. Рух багатьох потягів зупинено, спостерігаються значні затримки в руху потягів.

Про це повідомив в четвер під час пресконференції у Варшаві заступник голови Польської залізниці (PKP PLK) Мірослав Скубішинський, передає кореспондент Укрінформу.

“Оскільки обсяг аварій має загальнонаціональне значення, то частина потягів сьогодні взагалі не поїде”,- зазначив Скубішинський.

Він поінформував, що проблеми стосуються 19 з 33 регіональних центрів керування залізничним рухом, які обладнані устаткуванням французької компанії Alstrom.

За його словами, проблеми стосуються близько 820 км залізничних колій по всій країні. Він підкреслив, що наслідки цієї аварії пасажири можуть відчувати дуже довго. Відтак, на деяких відрізках колії пасажирів пересаджуватимуть на автобуси, аби далі перевозити до місць кінцевого призначення.

В PKP PLK зібрався кризовий штаб. Польські залізничники намагаються подолати наслідки аварії і відновити нормальне залізничне сполучення по країні.

У Варшаві сьогодні збирається засідання урядової групи реагування на критичні інциденти у кіберпросторі.

Аварія сталася приблизно о 5-й годині ранку (за київським часом).

Як зазначають польські ЗМІ, схожі проблеми з’явилися сьогодні також на чеській залізниці. Не виключається, що йдеться про кібератаку на системи управління залізничним рухом в цих країн.

Фото: www.plk-sa.pl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-