У брестській області білорусі лунають вибухи, влада говорить про артилерійські навчання

У брестській області білорусі лунають вибухи, влада говорить про артилерійські навчання

Укрінформ
У низці міст білорусі, переважно Брестської області, яка межує з Україною, чути вибухи. Місцева влада говорить про артилерійські навчання, але білоруська опозиція побоюється провокацій і вважає, що це «виглядає підозріло».

Про це повідомляє Телеграм-канал NEXTA Live, повідомляє Укрінформ.

«У білорусі повідомляють про численні вибухи (які чути, – ред.) у містах Брестської області. Офіційна влада говорить про артилерійські навчання, але виглядає все дуже підозріло», - йдеться у повідомленні.

ТГ-канал NEXTA, який інформує про події у білорусі, повідомляє, що «звуки сильних хлопків почули у наступних містах: Барановичі, Лунінець, Пінськ, Столін, Клецьк, Ганцевичі, Слуцьк». «Більшість цих міст перебувають у Брестській області. Повідомляється, що по Рівненській області України (місто Сарни) вдарили трьома ракетами. Можливо, це якось пов'язано. Також передплатники повідомляють про підозрілу активність авіації на території Білорусі», - інформує NEXTA.

У свою чергу голова Брестського міськвиконкому олександр рогачук повідомляє про артилерійські навчання, які заплановані на 16-17 березня, а також про навчання 18, 23, 24, 29 березня.

Останніми днями є інформація, що президент рф володимир путін схиляє самопроголошеного президента білорусі олександра лукашенка, щоб рб та її збройні сили взяли безпосередню участь у вторгненні в Україну, а не лише надавали свою територію для цього.

Як відомо, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет. Вторгнення та обстріл здійснювалися та здійснюються, у тому числі, з території білорусі.

В Україні запроваджений воєнний стан, оголошена загальна мобілізація, країна дає відсіч загарбникам.

Також Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-