США впроваджують нові правила: мовники мають позначати матеріали іноземних держав

США впроваджують нові правила: мовники мають позначати матеріали іноземних держав

Укрінформ
Федеральна комісія з питань зв’язку США (FCC) заявила, що з 14 березня 2022 року набувають чинності нові вимоги, які зобов’язують телерадіомовників повідомляти, коли іноземні уряди чи їх представники орендують час в ефірах мовників США.

Як передає Укрінформ, відповідне повідомлення Reuters цитує Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Зазначається, що FCC одноголосно ухвалила нові правила у квітні 2021 року. Комісія наголосила, вони діють негайно для нових лізингових угод і мають бути запроваджені упродовж шести місяців для вже укладених угод.

«Правила вимагають розкриття інформації під час трансляції, якщо іноземна державна установа безпосередньо чи опосередковано заплатила радіо- чи телевізійній компанії за трансляцію матеріалів. Попередні правила не визначали випадків, коли і як державне спонсорство мало публічно оприлюднюватися», - ідеться в повідомленні.

Як наголосили у Reuters, питання набуло посиленої уваги після вторгнення росії в Україну.

«У світлі останніх подій ці зусилля, що пов’язані з прозорістю, набули нового значення. Важливо, щоб аудиторія знала, коли телерадіокомпанія отримала компенсацію за ефірний контент, який надходить від іноземного уряду», - зацитувало агентство голову FCC Джессіку Розенворсель.

За повідомленням Reuters, торік голова FCC інформувала, що звітні матеріали Комісії свідчать про збільшення в рази програм, фінансованих іноземними урядами. «Ми знаємо, що іноземні організації купують час в ефірі станцій мовлення на ринках по всій країні, серед них програми, що фінансуються китайським урядом, і програми, що фінансуються російським урядом, прямо тут, у столиці нашої країни», - зазначала вона у квітні 2021 року.

Агентство зауважило, що на початку березня «DirecTV», найбільший провайдер супутникового телебачення в США, заявив, що у відповідь на вторгнення москви в Україну планує відмовитися від російського ЗМІ «RT America».

Нині, згідно з повідомленням CNN, «RT America» сповістило своїх працівників, що припиняє виробництво та звільняє більшість із них.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-