Євросоюз, G7 та партнери скасували для рф режим найбільшого сприяння торгівлі

Євросоюз, G7 та партнери скасували для рф режим найбільшого сприяння торгівлі

Укрінформ
Євросоюз у співпраці з країнами G7, а також Албанія, Австралія, Ісландія, Південна Корея, Молдова, Чорногорія, Нова Зеландія, Північна Македонія і Норвегія перестануть ставитися до росії як до країни, яка перебуває в режимі найбільшого сприяння в рамках Світової організації торгівлі (СОТ).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на заяву віцепрезидента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса.

Зазначається, що це «безпрецедентне рішення» надсилає політичний сигнал найвищого масштабу.

«На практиці це позбавляє росію ключових торгових переваг як члена СОТ, гарантуючи, що продукція російських компаній не буде користуватися режимом максимального сприяння в наших економіках. Таким чином, це посилює статус вигнанця росії в очах світової спільноти», - заявив Домбровскіс.

За його словами, ці дії виправдані винятками щодо безпеки Угоди СОТ. Окрім цього, буде також припинено вступ білорусі до СОТ, заявив Домбровскіс.

ЄС уже скасував низку торгових пільг, якими раніше користувалася росія, йдеться у заяві.

«Ми єдині в нашій рішучості притягти президента путіна та його режим до відповідальності за їхні злочини. Єдиний спосіб, яким росія може уникнути цієї фінансової, економічної та репутаційної катастрофи, - це негайно припинити своє варварське та незаконне вторгнення в Україну», - наголошується у заяві.

Скасування режиму означає, що країни ЄС та країни-партнери можуть в односторонньому порядку вводити або підвищувати мито на імпорт із РФ.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-