На «чорному ринку» в росії долар підскочив до 200 рублів – ЗМІ

На «чорному ринку» в росії долар підскочив до 200 рублів – ЗМІ

Укрінформ
У росії на тлі обмеження операцій з валютою виник тіньовий валютний ринок, що працює через соцмережі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Медуза.

З'являються десятки тг-каналів із запитами „обмін валюти“, „купити долари“ з відповідними пропозиціями. Більшість із них створена чи активізувалася у перші два тижні березня.

Однією з форм цього явища є групи у містах, учасники яких домовляються один з одним про купівлю або продаж валюти та призначають зустріч. Вартість долара та євро у таких угодах значно перевищує офіційний курс і досягає 200 рублів.

Представники правоохоронних органів заявляють, що здійснення таких операцій може трактуватися як незаконна банківська діяльність (максимальне покарання – сім років позбавлення волі). Інший серйозний ризик – зіткнення з шахраями, які можуть продати фальшиві купюри або викрасти платіжні реквізити.

Зараз у росії можна купити валюту лише безготівково. Зняти зі свого валютного рахунку можна не більше ніж 10 тисяч доларів; понад цю суму банки видають лише рублі.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни Росія зазнала масштабних і всебічних санкцій зі сторони світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-