Путін підписав закон щодо привласнення іноземних літаків у лізингу, які використовує рф

Путін підписав закон щодо привласнення іноземних літаків у лізингу, які використовує рф

Укрінформ
Президент рф володимир путін підписав закон «про заходи підтримки цивільної авіації», який дає можливість реєструвати права на іноземні літаки, що знаходяться в лізингу у російських компаній, видавати їм вітчизняні сертифікати льотної придатності замість іноземних.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в ТГ-каналі ТАСС.

"Путін підписав закон про можливість реєстрації прав на іноземні літаки, які знаходяться в лізингу у компаній рф", - йдеться у повідомленні.

Російське держінформагентство уточнює, що поправки, внесені до Повітряного кодексу рф, та ряд законодавчих актів дозволяють російським авіакомпаніям зберегти парк іноземних повітряних суден та дають можливість експлуатувати літаки на внутрішніх лініях.

При цьому сертифікація цивільних повітряних суден здійснюватиметься з залученням сертифікаційних центрів та випробувальних лабораторій, вимоги до яких Мінтранс визначить окремо.

Як ідеться в пояснювальній записці, закон спрямований на збереження парку іноземних повітряних суден в експлуатантів рф з метою забезпечення безперебійного функціонування діяльності в галузі цивільної авіації в рамках вжиття антисанкційних заходів.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-