В рф почалися затримання на акціях проти війни з Україною

В рф почалися затримання на акціях проти війни з Україною

Фото, відео
Укрінформ
У східних регіонах Росії, у Сибіру, ​​на Уралі і на Далекому Сході поліція затримує людей, які на заклик Навального вийшли на акції проти війни з Україною.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ОВД-Инфо.

На 14:00 (мск) затримані 113 людей у ​​21 місті країни. Найбільше затриманих у Єкатеринбурзі – 28 осіб, в Іркутську – 22, у Челябінську – 10, Владивостоці – 8, у Томську – 7. У решті міст менше 5-ти затриманих. Почалися затримання й у Москві – 10 людей.

Правозахисний портал «Автозак» почав публікувати у ТГ-каналі факти жорстких затримань, наприклад, у Єкатеринбурзі.

Загалом, за даними «ОВД-Инфо», з 24 лютого, коли розпочалася війна в Україні, на антивоєнних акціях у Росії було затримано 14 095 людей.

Як повідомлялося, у неділю, 13 березня, о 14:00 (місцевий час у кожному часовому поясі) очікуються антивоєнні протести на головних площах російських міст. На них закликав росіян опозиціонер Олексій Навальний, який перебуває в ув'язненні.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: SOTA (Courtesy photo)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-