Штати запровадили санкції проти десятків представників путінської «еліти»

Штати запровадили санкції проти десятків представників путінської «еліти»

Укрінформ
Адміністрація США ввела санкції проти десятків російських чиновників, членів їхніх родин та бізнесменів - за сприяння агресії путіна проти України.

Про це повідомив Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC оприлюднив новий пакет санкцій проти російської та кремлівської еліт, олігархів, а також політичних лідерів та діячів у сфері нацбезпеки росії, які підтримали жорстоке й незаконне вторгнення президента росії володимира путіна в Україну»,- зазначається в документі.

Обмеження запроваджені в тому числі проти трьох найближчих родичів дмитра пєскова - дружини тетяни навки та двох дорослих дітей - ніколая та єлізавети; російського магната та інсайдера кремля віктора вексельберга; а також ради керівників ВТБ Банку (загалом десятьох осіб). Крім того, під санкції США потрапили ще 12 депутатів держдуми росії, у тому числі в’ячеслав володін, який також є постійним членом ради безпеки рф.

«Міністерство фінансів США продовжує притягувати російських чиновників до відповідальності за те, що вони дозволили путіну розпочати невиправдану й неспровоковану війну», – заявила в цьому зв’язку міністр фінансів США Джанет Єллен.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю президент США Джо Байден заявив про додаткові кроки з боку Сполучених Штатів, країн G7 та ЄС щодо покарання росії за агресію, а також притягнення її до більшої відповідальності. Це включає позбавлення росії статусу «найбільшого сприяння» у міжнародній торгівлі; розширення заборони для важливих статей російського імпорту; введення додаткових санкцій проти російських олігархів і корупціонерів.

Окрім того, західні країни запровадили обмеження для використання цифрових активів росією, аби вона не мала можливості обходити санкції США й інших країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-