Інтерпол не виключатиме росію, але змінить розгляд її запитів

Інтерпол не виключатиме росію, але змінить розгляд її запитів

Укрінформ
Міжнародна організація кримінальної поліції (Інтерпол) ухвалила рішення, згідно з яким росію не буде виключено зі складу організації, проте буде посилено порядок розгляду її запитів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі Інтерполу.

«Віднині запити більше не можуть надсилатися безпосередньо Національним центральним бюро у Москві до країн-членів. Тепер НЦБ у москві має надіслати всі запити до Генерального секретаріату для перевірки на відповідність правилам Інтерполу. Тільки якщо їх поширення буде визнано відповідним, Генеральний секретаріат поширить його серед країн-членів», - заявили в організації.

В Інтерполі додали, що генсек організації може у терміновому порядку ухвалити додаткові заходи, якщо виникне така необхідність.

«Нейтралітет є основоположним для роботи та існування Інтерполу, навіть коли країни-члени залучені в конфлікт. Це позиція, якої постійно дотримується Інтерпол», - зазначили в організації.

Раніше міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський закликав Інтерпол виключити зі свого складу росію.

24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки. В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-