Нацрада оприлюднила перелік країн, які вимкнули пропагандистські канали рф

Нацрада оприлюднила перелік країн, які вимкнули пропагандистські канали рф

Інфографіка
Укрінформ
Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оприлюднила перелік країн Європи та організацій, які вимкнули російські пропагандистські канали.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті медіарегулятора.

«Країни Європи продовжують вимкнення російських пропагандистських каналів та вживати інших заходів щодо них. Керівний комітет РЄ з питань інформаційного суспільства координує інформацію від європейських медіарегуляторів», - ідеться у повідомленні.

Зазначається, що в переліку:

Бельгія. У Фламандській громаді Бельгії російські пропагандистські канали були видалені з кабельного телебачення та інших платформ.

Нідерланди. Російські телеканали Russia Today, Sputnik не проліцензовані і не розповсюджуються в місцевих кабельних або наземних мережах Нідерландів. Регулятор з питань медіа країни рішуче націлений на те, щоби припинити поширення дезінформації і мови ненависті, що надходять від Russia Today, Sputnik та інших підконтрольних російській державі ЗМІ.

Греція. Регулятор Греції заборонив трансляцію російських каналів та заблокував доступ до вебсторінок російських медіа.

Велика Британія. Ofcom розпочав 27 розслідувань щодо Russia Today та ініціює обговорення про позбавлення його ліцензії.

Молдова. Регулятор Молдови заборонив російські і білоруські канали, а також телеканал «МИР».

Польща. Регулятор Польщі заборонив російські канали, замість них працюють українські мовники.

Естонія. Регулятор Естонії тимчасово призупинив ретрансляцію програм російського походження.

Литва. Регулятор Литви тимчасово призупинив ретрансляцію програм російського походження.

Латвія. Регулятор Латвії обмежив трансляцію 28 програм, пов’язаних з Росією і Білоруссю, а також на початку березня заблокував вебресурси, пов’язані зі Sputnik та іншими ЗМІ Росії. Найближчими днями телеканал «Україна 24» буде доступним безкоштовно в рамках наземного мовлення на території Латвії.

«English Club TV». Британський «English Club TV» заборонив російським телевізійним мережам та операторам використовувати його сигнал.

EBU. Європейська мовна спілка призупинила діяльність росіян в організації.

EPRA. Європейська платформа регуляторних органів (EPRA) підтримала заклик Національної ради до боротьби з російською пропагандою в Європі і звернулася до всіх регуляторних органів європейських країн, аби ті виявляли та зупиняли прояви російської дезінформації. «Європейська платформа виступила головним координатором моніторингу – усі зафіксовані випадки EPRA збирає на своєму офіційному сайті і повідомляє про заходи регуляторів щодо виявленої російської пропаганди. Керівництво Платформи переконане, що європейські регулятори спостерігають за висвітленням у медіа ситуації в Україні і визначать необхідні методи реагування. Правління EPRA повідомило всіх колег, що днями Роскомнадзор змусив російські ЗМІ публікувати лише інформацію з офіційних ресурсів влади росії», - зазначили в Національній раді.

CDMSI. Росія не буде представлена в роботі Керівного комітету Ради Європи з питань медіа та інформаційного суспільства (CDMSI) і його комітетах.

ЄС запровадив санкції проти державних ЗМІ RT/Russia Today і Sputnik в ЄС. Терміново призупинено в ЄС або спрямоване на ЄС мовлення Sputnik і RT/Russia Today (RT English, RT UK, RT Germany, RT France та RT Spanish).

Google, Apple Inc. Russia Today та Sputnik заблоковані у магазинах додатків у Європі.

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-