Лукашенко доручив розконсервувати радянську лінію електропередачі до ЧАЕС

Лукашенко доручив розконсервувати радянську лінію електропередачі до ЧАЕС

Укрінформ
Олександр лукашенко доручив міністру енергетики білорусі забезпечити енергопостачання Чорнобильської АЕС.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє телеграм-канал БЕЛТА.

«Міністру енергетики доручено організувати цю роботу, щоб негайно подати туди (на ЧАЕС – ред.) електроенергію. У нас лінія електропередачі з радянських часів є, вона законсервована. Її треба негайно відновити. За тимчасовою схемою доведеться, мабуть, до підстанції Чорнобильської електростанції подавати цю електрику, щоб у штатному режимі забезпечити безпеку чорнобильської станції. Треба передбачити всі варіанти», – сказав лукашенко.

Він також поставив завдання військовим та прикордонникам контролювати дії «найманців, виявлених на території України». За розвідданими, які надали лукашенку, «ці найманці» переміщуються вздовж білоруського кордону у напрямку Чорнобиля.

Як повідомляв Укрінформ, радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк 24 лютого заявив, що українські військові втратили контроль над Чорнобильською атомною електростанцією. Нічого невідомо про стан об'єктів ЧАЕС та сховища ядерних відходів.

24 лютого президент путін оголосив про початок російського вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна направила позов проти держави-агресора до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-