США направляють до Польщі дві батареї Patriot

США направляють до Польщі дві батареї Patriot

Укрінформ
Сполучені Штати перекидають у Польщу дві батареї зенітно-ракетного комплексу Patriot для протидії будь-якій потенційній загрозі союзникам США та НАТО під час війни росії проти України.

Про це повідомив представник Європейського командування Збройних Сил США (EUCOM) Адам Міллер, передає Укрінформ із посиланням на CNN.

«За розпорядженням міністра оборони та на запрошення наших польських союзників генерал Волтерс, глава Європейського командування США наказав... перенести до Польщі дві батареї Patriot», - йдеться у повідомленні.

«Це розумна міра захисту, яка підкріплює нашу відданість Статті 5 (Договору НАТО – ред.) і жодним чином не сприятиме будь-яким наступальним операціям. Кожен наш крок спрямований на стримування агресії та заспокоєння наших союзників», — йдеться у заяві.

Комплекси Patriot призначені для знищення балістичних ракет малої дальності, літаків і крилатих ракет.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили військовий стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-