У світі закликають бойкотувати McDonald's і Coca-Cola, які не припиняють роботу в росії

У світі закликають бойкотувати McDonald's і Coca-Cola, які не припиняють роботу в росії

Укрінформ
У світі шириться хвиля із закликом бойкотувати McDonald's і Coca-Cola через те, що вони не висловили своєї позиції щодо війни росії проти України і продовжують працювати в росії. Також ці заклики стосуються KFC, Pepsi, Starbucks і Burger King.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Бі-бі-сі.

«У нещодавно опублікованій інформації на своєму вебсайті McDonald's показав, що має 847 магазинів у Росії. Компанія також володіє більшістю цих торгових точок, тоді як у решті світу більшість зазвичай працює за франшизою», - повідомляє Бі-бі-сі.

Повідомлення #BoycottMcDonalds і #BoycottCocaCola останніми днями були у трендах у Твіттері. Також закликають закрити свої торгові точки та припинити продажі в Росії інші відомі західні фірми, зокрема KFC, Pepsi, Starbucks і Burger King.

«Зараз не час сидіти на двох стільцях… Світ судитиме компанії за їхньою поведінкою у подібних обставинах, і етичне судження буде таким же важливим, як і дотримання будь-яких урядових правил і санкцій», - прокоментував ситуацію директор Інституту бізнес-етики доктор Ян Пітерс.

Як відомо, в Україні KFC і McDonalds повідомили про те, що працюють та «передають свою продукцію представникам місцевих влад» для розподілення туди, де її потребують найбільше.

«Зараз ми всі одна родина, яка допомагає один одному, без краплі сумніву», - написали у KFS на своїй сторінці в Інстаграмі.

Сайт McDonald's у росії продовжує працювати, пропонуючи клієнтам особливі ціни на гамбургери та чікенбургери з 7 по 13 березня. KFC пропонує скушувати нагетси зі знижкою, яка діятиме до 3 квітня.

Згодом компанія Yum! Brands (що володіє брендами KFC, Pizza Hut) повідомила про припинення інвестицій та розвитку у Росії, перенаправлення доходу на гуманітарні цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-