У Латвії затримали чотирьох підозрюваних за виправдання війни в Україні

У Латвії затримали чотирьох підозрюваних за виправдання війни в Україні

Укрінформ
Латвійська Служба держбезпеки (VDD) у рамках кримінального процесу про виправдання збройного вторгнення росії в Україну затримала у Ризі та ще одному населеному пункті чотирьох підозрюваних.

Про це інформує VDD, передає Укрінформ.

Кримінальну справу завели ще 1 березня за статтями Кримінального закону 74.1 та 78 — про виправдання злочинів проти миру та вихваляння військових злочинів, а також про розпалювання національної та етнічної ворожнечі. Інкриміновані дії вчиняли, за версією слідства, відповідальні співробітники організацій, використовуючи автоматизовану систему обробки даних.

У ході розслідування VDD отримала інформацію, що керівники якоїсь організації, її співробітники та учасники організовують заходи, на яких висловлюють схвалення та підтримку вторгнення російської армії в Україну. Крім того, на заходах цієї організації регулярно звучали заклики до боротьби з українським народом.

Служба держбезпеки зазначає, що під час процесуально-розшукових заходів був отриманий досить великий обсяг інформації, тепер ведеться її вивчення й аналіз. Слідство у справі продовжується.

Пізніше в латвійських медіа з'явилися повідомлення, що затримані - члени центру цілительства, духовного розвитку та самореалізації DVS Urantija.

Нагадаємо: у Латвії передбачена кримінальна відповідальність за такі дії, як виправдання та прославлення військових злочинів і злочинів проти людяності, заклики до геноциду або агресивної війни, дії, спрямовані на розпалювання національної чи етнічної ненависті, а також за заклики виступати проти національної незалежності, суверенітету або територіальної цілісності Латвії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-