ЄС, США, Україна, Японія і не тільки: у Росії опублікували список недружніх їй держав

ЄС, США, Україна, Японія і не тільки: у Росії опублікували список недружніх їй держав

Укрінформ
Уряд Росії затвердив «перелік іноземних держав та територій, які здійснюють щодо РФ, російських компаній та громадян недружні дії».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє газета «Відомості» із посиланням на дані кабміну.

Уточнюється, що розпорядження підготовлено у рамках указу президента «Про тимчасовий порядок виконання зобов'язань перед деякими іноземними кредиторами». Згідно з документом, російські громадяни та компанії, сама держава, її регіони та муніципалітети, які мають валютні зобов'язання у розмірі від 10 млн руб. на місяць перед зарубіжними кредиторами з переліку недружніх країн, зможуть розплатитися за ними у рублях. І тому російський банк на прохання боржника створює рублевий рахунок «С» з ім'ям кредитора. На нього здійснюватимуться виплати у рубльовому еквіваленті за курсом ЦБ на день платежу.

Згідно з документом, до переліку увійшли держави-члени Європейського Союзу, Австралія, Албанія, Андорра, Велика Британія (включно з островом Джерсі та підконтрольними заморськими територіями - острів Ангілья, Британські Віргінські острови, Гібралтар), Ісландія, Канада, Ліхтенштейн, Мікронезія, Монако , Норвегія, Республіка Корея, Сан-Марино, Північна Македонія, Сінгапур, США, Тайвань, Україна, Чорногорія, Швейцарія та Японія.

З 24 лютого в Україні триває війна із російськими загарбниками.

Після початку війни з Україною Росія зазнала масштабних санкцій з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-