На антивоєнних акціях у РФ за день затримали понад 4,7 тисячі людей

На антивоєнних акціях у РФ за день затримали понад 4,7 тисячі людей

Укрінформ
У неділю в містах РФ проходили акції протесту проти війни, початої Росією проти України. На цей час у 66 містах затримано 4 719 осіб - це максимальна кількість затримань в РФ за один день.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє правозахисний проєкт ОВД-Инфо.

За його даними, найбільше затриманих у Москві - щонайменше 2 234 особи. Люди виходили на протест в самий центр міста, зокрема під стіни Кремля - ​​на Манежну площу. Були жорсткі затримання; так, на Телеграм-каналі Avtozak Live опубліковано відео, як чотири силовики несуть затриману дівчину в автозак і при цьому б'ють її палицею. Інші чотири силовики били протестувальника, який забіг у Центральний дитячий магазин, причому на очах дітей.

На антивоєнній акції в Санкт-Петербурзі затримали 1 204 осіб, тут теж були жорсткі затримання та побиття протестувальників.

У Новосибірську та Єкатеринбурзі також пройшли масштабні акції, кількість затриманих відповідно 222 та 118 осіб.

Великі протестні виступи були також у Нижньому Новгороді (затримано 95 осіб), Пермі (86), Ростові-на-Дону (67), Краснодарі (64), Красноярську (59), Челябінську (50) та інших містах.

Як повідомлялося, раніше опозиційний політик Олексій Навальний та його команда закликали росіян виходити на акції проти війни з Україною на центральні площі – в будні та вихідні. Велику акцію було призначено на неділю, 6 березня.

24 лютого президент РФ Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-