Путін підписав указ про конфіскацію «корупційних коштів чиновників»

Путін підписав указ про конфіскацію «корупційних коштів чиновників»

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підписав закон про вилучення на користь держави «корупційних коштів чиновників», якщо сума надходжень перевищує дохід за три роки.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує ТГ-канал ТАРС.

Передбачається, що суму буде вилучено, якщо не надано достовірних відомостей, що підтверджують законність їх отримання.

Російське держінформагентство уточнює, що згідно із цим законом банківські рахунки держслужбовців, а також членів їхніх сімей, включаючи неповнолітніх дітей, перевірятимуться російською прокуратурою. Якщо з'ясується, що надходження на них перевищують загальний дохід чиновника та його родичів за три роки більш як на 10 тисяч рублів, до суду надійде позов про примусове вилучення цих коштів до бюджету.

Щоб не втратити гроші, чиновник має довести законність їх появи на рахунку. Під час перевірки даних співробітники прокуратури зможуть розмовляти з самою посадовою особою, а також надсилати запити до держорганів, банків, кредитних організацій та відомств, що відповідають за реєстрацію нерухомості.

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Після початку війни з Україною Росію було піддано масштабним та всеохоплюючим санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-