У Відні пройшла чергова масова акція на підтримку України

У Відні пройшла чергова масова акція на підтримку України

Фото, відео
Укрінформ
У столиці Австрії щодня від початку втогнення Росії в Україну проходять акції на підтримку українського народу, особливо великий мітинг відбувся у суботу на Площі прав людини.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

На площу у центральній частині Відня прийшли кілька тисяч людей, щоб вчергове висловити свій протест проти війни, яку Росія веде зараз проти українського народу. Поруч з українцями на демонстрації також можна було побачити багато австрійців та представників інших національностей.

У Відні пройшла чергова масова акція на підтримку України / Фото: Василь Короткий

У своїх виступах представники української громади наголосили на тому, що Україна зараз особливо потребує від міжнародної спільноти, окрім подальших жорстких санкцій проти Росії, озброєння та захисне спорядження, але також – запровадження безполітної зони на країною для зупинення варварських бомбардувань з боку російської авіації.

Серед промовців були також австрійські депутати, які виступили з різким засудженням нападу Росії на України та запевнили у тому, що Австрія надаватиме усю можливу підтримку українському народу.

"Ми будемо тут стояти, допоки війна не припиниться", - наголосила одна з головних організаторів демонстрації Каті Шнеебергер з організації Vienna goes Europe.

Різні за масовістю та з різними організаторами акції солідарності з Україною і вимогою зупинити війну Росії проходяться у Відні кожного дня. Українці та усі небайдужі до страждань українського народу люди проводять мітинги в різних локаціях – на центральній площі Хельденплатц, розташованій неподалік Площі прав людини, біля офісів канцлера та президента Австрії, австрійського суспільного мовника ORF, посольства РФ та інших місцях.

Як повідомлялося, 24 лютого президент держави-агресора Путін оголосив про початок вторгнення до України та розпочав війну проти нашої держави. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Українські воїни стримують натиск ворога, завдаючи йому великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-