Курс рубля в банківських обмінниках РФ впав удвічі

Курс рубля в банківських обмінниках РФ впав удвічі

Укрінформ
Курс рубля в обмінниках окремих російських банків станом на 6 березня становить вже 180 рублів за долар. Це більш як у два рази більше від початку вторгнення в Україну, коли курс рубля становив 82 рублі за долар.

Про це повідомляє Обозреватель із посиланням на дані моніторингу banki.ru, передає Укрінформ.

За даними російської преси, росіяни скуповують продукти, внаслідок чого російський уряд був змушений запроваджувати обмеження на окремі групи соціально значущих продуктів.

Як повідомляє видання the bell, обмеження на кількість продуктів, які може купити один покупець, вже запровадили, зокрема, у мережі "Ашан". Вона продовжує свою роботу в Росії, попри війну та вбивства мирних українців.

В уряді РФ кажуть: "У ряді регіонів вже були зафіксовані випадки, коли такі товари одноразово купувалися у явно більшому, ніж потрібно для приватного споживання, обсязі (до кількох тонн) для подальшого перепродажу".

За словами ексмільярдера Михайла Ходорковського, зараз запасів товарів у магазинах вистачить на один-два тижні. Після цього очікується зростання цін у 2-3 рази.

Як повідомлялося, Центральний банк Росії ввів комісію в розмірі 30% на купівлю іноземної валюти фізичними особами на валютних біржах. Та витратив більш як 15 млрд долара на підтримку курсу рубля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-