Байден привітав рішення Visa й Mastercard припинити підтримку транзакцій у Росії

Байден привітав рішення Visa й Mastercard припинити підтримку транзакцій у Росії

Укрінформ
Президент США Джо Байден під час останньої розмови з Президентом Володимиром Зеленським звернув увагу, що не лише керівництво Сполучених Штатів, але й великий бізнес, у тому числі системи Visa й Mastercard, посилюють тиск на економіку Росії.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому за результатами розмови президентів у суботу, передає Укрінформ.

«Президент Байден звернув увагу на поточні зусилля, які здійснюються Сполученими Штатами, їхніми союзниками й партнерами, а також приватною промисловістю, щоби збільшити наслідки для Росії через її агресію в Україні. Зокрема, він привітав рішення систем Visa й Mastercard призупинити обслуговування в Росії»,- зауважили в Білому домі.

Американський лідер також зазначив, що його адміністрація надалі збільшуватиме оборонну, гуманітарну й економічну підтримку України, й зараз тісно співпрацює з Конгресом для забезпечення додаткового фінансування.

«Президент Байден вкотре висловив занепокоєння у зв’язку з останньою атакою Росії на українську АЕС та високо оцінив майстерність і хоробрість українських операторів, які підтримували реактори в безпечному стані», - підкреслили в Білому домі.

Крім того, лідери обговорили результати останніх переговорів між делегаціями РФ і України.

Як повідомлялося, у суботу платіжні системи Visa й Mastercard прийняли рішення припинити транзакції в Росії впродовж ближчих днів через неспровоковану агресію РФ проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-