Видання Colta.ru оголосило про припинення роботи через цензуру в Росії

Видання Colta.ru оголосило про припинення роботи через цензуру в Росії

Укрінформ
Російське інтернет-видання Colta.ru оголосило про припинення роботи у зв'язку з законом про кримінальну відповідальність за «фейки» про російські ЗС, який ухвалено після початку вторгнення РФ в Україну.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на заяву видання.

У Colta зазначили, що в Росії «свобода висловлювання наразі зведена нанівець», і редакція «вважає чесним у таких умовах на якийсь час замовчати».

У заяві уточнюється, що рішення про тимчасове припинення роботи пов'язане з ухваленим напередодні законом РФ про кримінальну відповідальність до 15 років позбавлення волі за «фейки» про ЗС РФ, яке «різко обмежує можливості журналістів».

Colta.ru - російське громадське ЗМІ, що публікує матеріали про культуру та суспільство, у тому числі новинні. Працює з 2012 року. Видання фінансувалося читачами, опікунською радою та партнерськими проєктами.

Опікунську раду ресурсу очолюють сестра олігарха Михайла Прохорова та головний редактор журналу «Новое литературное обозрение» Ірина Прохорова, а також відомий російський кіно- та телепродюсер українського походження Олександр Роднянський.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні ввели воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Наша країна вже офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-