Трюдо вирушає до Європи домовлятися про протидію Росії

Трюдо вирушає до Європи домовлятися про протидію Росії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо в неділю вилетить до Європи, аби “посилити солідарність із європейськими партнерами та союзниками" на тлі вторгнення РФ в Україну.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі глави уряду Канади.

Зазначається, що з 6-го до 11 березня Трюдо відвідає Велику Британію, Латвію, Польщу та Німеччину. “Прем’єр-міністр спілкуватиметься із близькими союзниками, розбудовуючи скоординовану відповідь на невиправдану та неспровоковану військову агресію РФ проти України. Він також висловить підтримку Канади вирішенню гуманітарних викликів в Україні та поза її межами, оскільки біженці залишають країну”, - розповіли у Трюдо.

У Лондоні глава канадського уряду зустрінеться із прем’єрами Великої Британії та Нідерландів, “аби погодити додаткові шляхи реагування на відверте порушення Росією міжнародного права та Статуту ООН”.

У Ризі Трюдо поговорить із президентом та прем’єром Латвії, а також главами урядів Литви та Естонії “для визначення варіантів надання додаткової допомоги Україні”. Також у Латвії відбудеться зустріч Трюдо та генсека НАТО Столтенберга.

У Берліні канадський прем'єр зустрінеться з канцером Німеччини Олафом Шольцом та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром, а у Варшаві - з президентом Польщі Анджеєм Дудою. “Канада разом із партнерами та союзниками підтримує Україну”, - наголосили в офісі Трюдо.

24 лютого президент РФ Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан ініціював початок розслідування.

Фото: CTV News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-