У Польщі затримали російського шпигуна з іспанським паспортом

У Польщі затримали російського шпигуна з іспанським паспортом

Укрінформ
Спецслужби Польщі затримали у Перемишлі громадянина Іспанії російського походження, який під прикриттям нібито журналістської діяльності працював на ГРУ Росії.

Агенція внутрішньої безпеки Польщі затримала його вночі з 27 на 28 лютого й арештувала на три місяці, передає Укрінформ з посиланням на PAP.

“Чоловіка було ідентифіковано як агента ГРУ РФ. Свою діяльність він вів, використовуючи статус журналіста. Завдяки цьому він мав можливість вільного пересування по Європі і світі, зокрема до зон збройних конфліктів і районів політичної напруги”,- заявив речник міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин.

Як зазначається, він декілька днів перебував на території Підкарпатського воєводства і збирав інформацію, використання якої російськими спецслужбами могло мати негативний вплив безпосередньо на внутрішню і зовнішню безпеку і обороноздатність Польщі.

Як наголошується, перед затриманням польськими спецслужбами він планував виїзд до України з метою продовження своєї діяльності.

“Під час затримання при ньому виявлено широку доказову базу (його діяльності - ред.), яка зараз детально аналізується”,- наголосив Жарин.

За інформацією Національної прокуратури Польщі, під час затримання особи у готельному номері в Перемишлі при ньому виявлено два паспорти і дві кредитні картки російських банків на дві різні особи.

“За даними слідства, підозрюваний вів шпигунську діяльність у Варшаві, Перемишлі, Медиці, в інших містах Польщі, а також на території України”,- повідомляє прокуратура.

Суд у справі російського шпигуна веде відділ Національної прокуратури у Жешуві. Зловмисника арештували на три місяці, йому загрожує до 10 років ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-