Прем'єр-міністр Грузії підписав заявку країни на членство в ЄС

Прем'єр-міністр Грузії підписав заявку країни на членство в ЄС

Укрінформ
Грузинський прем'єр-міністр Іраклій Гарібашвілі підписав заявку Грузії на членство у Європейському Союзі.

Про це він заявив у зверненні до громадян, передає Укрінформ із посиланням на Грузія Online.

За словами Гарібашвілі, подання заявки на вступ до ЄС є ще одним важливим етапом на шляху до європейської інтеграції Грузії.

"Сьогодні історичний день для Грузії. Я підписую заявку на членство в ЄС від імені країни. Подання заявки на членство в ЄС є ще одним важливим кроком на шляху до європейської інтеграції Грузії. Етап, який відкриває нову сторінку в нашій історії», - заявив він.

Як повідомлялося, у понеділок, 28 лютого, Україна подала свою заявку на членство в ЄС. У той же день президенти восьми країн ЄС, зокрема Естонії, ухвалили спільну заяву на підтримку надання Україні статусу кандидата.

Раніше у четвер латвійський Сейм одноголосно ухвалив заяву, в якій висловлюється підтримка надання Україні статусу країни – кандидата в Європейський Союз.

24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Восьму добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні ввели воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-