Шольц - Путіну:

Шольц - Путіну: "Не знущайтеся з українського народу"

Укрінформ
Захід вимагає від президент РФ Володимира Путіна негайно припинити розв’язану ним війну в Україні.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц у вівторок на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми разом з колегами вимагаємо від російського президента негайно припинити всі військові дії, відвести війська на територію Росії та повернутися до діалогу. Кровопролиття має припинитиися. Володимире Путін, не знущайтеся з українського народу!» - звернувся Шольц до кремлівського лідера.

Канцлер дійшов висновку, що рішення про напад було прийняте Путіним уже давно. Ситуація є дуже загрозливою для народу та демократії в Україні.

«Україна бореться за виживання», - сказав німецький політик.

За його словами, шокуючі кадри з України і «можуть бути лише початком», і зараз необхідно зосередитися на тому, щоб не допустити найгіршого розвитку подій.

Шольц підкреслив, що партнери твердо стоять на боці України та будуть продовжувати підтримувати її. Берлін вирішив надати Києву військові засоби і продовжить надавати інтенсивну гуманітарну допомогу.

Канцлер також нагадав, що Захід дав рішучу спільну відповідь на російську агресію проти України. Зокрема, ЄС і міжнародні партнери ізолювали Росію від міжнародних фінансових ринків, суттєво звузили можливості Центробанку РФ, наклали на Путіна та його найближче оточення санкції. З цих пакетів санкцій були запроваджені ще не всі, додав політик.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-